عمل لیزری بواسیر از روشهای نوین برای درمان این بیماری است که اساس کار آن استفاده از اشعه لیزر برای از بین بردن بافت آسیب دیده است. اما قبل از معرفی بیشتر این روش به معرفی و تشریح بیشتر بیماری می پردازیم، پس ما با همراه باشید:
بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟
بیماری بواسیر یا همان هموروئید شایع تر نوع از بیماری های نشیمنگاهی است که تخمین زده می شود، بیشتر از 3/4 مردم دنیا در طول زندگی خود یکبار هم که شده به آن دچار شوند. این بیماری اغلب زنان در سنین باروری و سالمندی، افرادی با اضافه وزن و افراد سیگاری را تحت تاثیر قرار میدهد.
بواسیر همان واریسی شدن یا گشاد شدن، سیاهرگ در کانال مقعد و یا خارج از آن است. در صورتی که سیاهرگ ها داخل کانال مقعد باشند، بواسیر داخلی و در غیر این صورت بواسیر خارجی است. این بیماری در اثر اعمال فشار زیاد به مقعد ایجاد می شود و مهمترین علت های آن پس از یبوست مزمن، زایمان؛ بارداری و اضافه وزن است.
از نشانه های بواسیر می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
درد شدید
خونریزی از مقعد
مشاهده خون در مدفوع
لمس زائده بیرون زدن از مقعد یا متورم شدن اطراف مقعد
خارش و سوزش
احساس پر بودن مقعد و نیاز مداوم به دفع (در بواسیر داخلی)
درمان بواسیر با لیزر
خوشبختانه بیماری شایع هموروئید قابل درمان است و روشهای مختلفی نیز برای این منظور وجود دارد. برای درمان این بیماری می بایست بافت متورم شده و یا زائده ایجاد شده به طور کامل از مقعد خارج شود. زیرا رگ آسیب دیده با هیچ درمانی قابل رفع و بازگشت به حالت اولیه نیست و قطع زائده ایجاد شده تنها راهکار قطعی است.
در گذشته این زائده هموروئیدی با استفاده از عمل جراحی و در بیمارستان از بین می رفت. اما در حال حاضر روش نوین لیزری جایگزین شده است.
در این روش با استفاده از اشعه قدرتمند لیزر، بافت ایجاد شده را برش می زنند. همزمان با برش بافت، لیزر نواحی اطراف هموروئید و اعصاب آن را ترمیم می کند. در واقع خروجی اعصاب و عروق آسیب دیده حین عمل ترمیم میشود تا مانع از درد و خونریزی گردد.
درمان لیزری روشی نوین و بدون عارضه است که در طی آن هیچ نوع خطری از جمله سوختگی بیمار را تهدید نمی کند. زیرا دستگاه لیزر بدون دود است. این درمان به جز تحریک جزئی مقعد و مقدار کمی خونریزی عارضه دیگری را در پی نخواهد داشت.
انواع لیزر
لیزر IRC یا مادون قرمز : این نوع لیزر اغلب برای درمان بواسیر های داخلی درجه یک و دو که هنوز بیماری پیشرفت چندانی نکرده کاربرد دارد. برای این منظور برای حدود یک دقیقه لیزر بر روی بافت آسیب دیده تابیده می شود تا با انقباض و انبساط جریان خون رسانی به بافت متوقف شود و بعد از مدتی زائده ایجاد شده از بین برود.
لیزر CO2 : این نوع لیزر در مورد هموروئید های پیشرفته داخلی و خارجی کاربرد دارد. این اشعه قدرت مند بافت یا زائده ایجاد شده را قطع می کند. همچنین همان طور که توضیح دادیم بافت را ترمیم کرده و از درد یا خونریزی ممانعت به عمل می آید.
مزایای درمان لیزری هموروئید
درمان لیزری مدت ها است که به عنوان بهترین روش درمان شناخته شده و مورد توجه بیماران قرار گرفته است. از مزایای این درمان می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
درمان این بیماری با لیزر بر خلاف جراحی سنتی، در مطب پزشک و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان انجام می شود. پس درمانی سرپایی است.
لیزر روشی سریع است که در کمتر از یک ساعت انجام می شود.
بیمار در حین جراحی بواسیر با لیزر درد و خونریزی را تجربه نخواهد کرد.
پس از درمان نیز بیمار خونریزی چندانی نخواهد داشت.
این درمان نیازی به پانسمان، تامپون و ... ندارد.
لیزر موضع را ضدعفونی نموده پس احتمال عفونت وجود ندارد.
این درمان بر خلاف عمل جراحی جای زخم و یا اسکار آزار دهنده ای به جای نمی گذارد.
این روش درمان قطعی است و چون مقدار بیشتر بافت هموروئید برداشت می شود، احتمال عود مجدد بیماری وجود ندارد.
این درمان از هزینه مناسبی برخوردار است.
لیزر سرعت بهبودی پس از درمان را افزایش داده و بیماری در مدت زمان کوتاهی بهبود می یابد.
برای مطالعه ادامه مطلب به اینجا مراجعه کنید.