اگر فیستول مقعدی دارید و تصمیم به درمان آن گرفتید، قطعا متوجه شدید که این عارضه با روش های خانگی یا دارویی قابل درمان نبوده و نیاز به روش های جدی تر مانند عمل جراحی یا لیزر هست. حالا یکی از سوالاتی که در این اوقات فکر افراد را درگیر می کند، هزینه درمان فیستول مقعدی با لیزر یا عمل جراحی است. یا اینکه آیا بیمه تامین اجتماعی این هزینه را تقبل می کند؟ قبل از پاسخ به این سوالات، بهتر است نگاه کوتاهی به تعریف بیماری داشته باشیم.
فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی یک بیماری عفونی است که در علم پزشکی با نام فیستول آنال هم شناخته می شود. این بیماری یک تونل چرکی و تو خالی است که می تواند دو عضو کنار هم را به یکدیگر متصل کند. یکی دیگر از مواردی که احتمال ابتلا به فیستول را افزایش می دهد آبسه مقعد است. از علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تورم اطراف مقعد و قرمزی
- خروج چرک از سوراخی اطراف مقعد
- خونریزی در موارد حاد
- تب و حرکات روده ای همراه با درد
در صورت بروز هر کدام از این علائم باید سریعا به جراح فیستول یا کلینیک های جراحی مراجعه کنید چون با گذشت زمان بدتر شده و ممکن است عفونت وارد خون شود.
هزینه عمل سرپایی فیستول با عمل در بیمارستان چه تفاوتی دارد؟
روش درمان فیستول با لیزر و عمل جراحی فیستول مقعدی دو روش کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. بنابراین به طور طبیعی هزینه ای که بیمار می پردازد نیز متفاوت است. حالا بیایید کمی دقیق تر به این قضیه نگاه کنیم…
زمانی که بیمار برای درمان با جراحی به بیمارستان مراجعه می کند، نیاز دارد که پس از عمل در بیمارستان بستری شده تا وضعیت جسمانی او تا چندین ساعت چک شود. در نتیجه هزینه های جانبی فرد افزایش پیدا می کند.
در صورتی که در کلینیک اینطور نیست. زیرا عمل فیستول به شکل سرپایی انجام شده و از آنجا که بیمار، موضعی بی حس می شود، نیازی به بستری نداشته و بلافاصله پس از عمل مرخص می شود. دوره نقاهت او حدودا 2 الی 3 روز است و فرد می تواند به کار های روزمره خود ادامه دهد.
ولی به طور کلی می توان گفت هزینه خود عمل با لیزر نسبت به جراحی کمی بالاتر است. ولی در صورت در نظر گرفتن هزینه های اضافی جراحی، درمان با لیزر به صرفه تر است. این هزینه ها عبارتند از:
- بالا بودن قیمت دارو بیهوشی
- دستمزد تیم جراحی
- هزینه های اتاق عمل
- هزینه تعویض پانسمان های روزانه پس از عمل
عوامل تاثیر گذار روی هزینه درمان فیستول چیست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، فیستول یک کانال عفونی است و ممکن است بین اعضا مختلفی ایجاد شود. در نتیجه هزینه درمان آن هم نسبت به عوامل مختلفی سنجیده می شود. که شامل موارد زیر هستند:
- طول لوله چرکی
- محل قرار گرفتن آن
- میزان پیشرفت عفونت
- سابقه پزشکی بیمار
- دستمزد پزشک و نرخ کلینیک درمانی
درمان فیستول با لیزر به طور کامل این لوله را سوزانده و بیماری را ریشه کن می کند. از یکی از مزیت های فوق العاده درمان با لیزر می توان به عدم بازگشت بیماری اشاره کرد که اهمیت بسیاری دارد.کلینیک اچ پی وی - هزینه درمان فیستول
علائم و نشانه های بیماری
فیستول مقعدی با توجه به اینکه در کدام ناحیه از مقعد به سطح پوست رسیده و چه مدت زمانی از ایجاد آن میگذرد میتواند علائم و نشانه های گوناگونی را در بدن افراد از خود به جای بگذارد.
بارز ترین نشانه آن وجود سوراخی ملتهب در اطراف مقعد است که اصولا شما قادر به دیدن آن نیستید.
از مهم ترین علائم فیستول مقعدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهاب پوست اطراف مقعد که ناشی از عفونت و تخریب بافت های اطراف ناحیهی مقعد و خروج ترشحات چرک آلود است.
- خروج ترشحات بدبو از محل فیستول که ناشی از ترشحات بد بوی مدفوع و چرک است.
- درد که با ریتم ثابت و یا ضربان دار همراه با احساس سوزش به هنگام نشستن، حرکت کردن، اجابت مزاج و سرفه در مقعد و اطراف آن حس میشود.
- وجود آبسه های مکرر و دائمی در اطراف مقعد
- بی اختیاری در کنترل مدفوع و گاز روده
- تورم و قرمزی اطراف ناحیهی مقعد که ناشی از تجمع چرک و عفونت است.
- تب که ناشی از گسترش عفونت در بدن است.
- مشاهدهی سوراخ فیستول در پوست اطراف ناحیهی مقعد