فروشگاه انواع عینک

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

رفلاکس معده چیست؟

سوزش سر دل
اگر شما با یک احساس سوزش دردناک درسینه‏‌تان بعد از خوردن غذا آشنا هستید ممکن است دچار بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری یا “GERD” باشید. وقتی که شما GERD داشته باشید، برگشت اسید به دهانتان را احساس می‌‏کنید. سوزش سر دل شکایتی معمول است. اما ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشید.

بعضی علائم شایع
اگر رفلاکس  “GERD” دارید ممکن است دچار بعضی از حالات زیر باشید:
•سوزش سر دل مکرر یا سوزش سر دل در شب
•مایع شور مزه که به طرف دهانتان برگشت می‏‌کند.
•احتیاج مکرر به استفاده از آنتی اسیدها.
•آروغ فراوان یا قی کردن.
•علائمی که بعد از غذا خوردن، خم شدن روی چیزی یا دراز کشیدن بدتر می‏‌شوند.
•سرفه یا تنگی نفس .
•بلع مشکل و یا دردناک.

•توجه داشته باشید: درد سینه‌‏ای که توسط GERD ایجاد می‌شود ممکن است شبیه آنچه که در مشکلات قلبی است احساس شود. پس برای اطمینان باید تمامی دردهای سینه توسط پزشک بررسی شود.


معاینه و بررسی    
در طی معاینه، پزشک سؤالاتی درباره شکایات و نحوه‌ی زندگی شما می‏‌پرسد. انجام برخی آزمایشات از قبیل عکس سینه، اندوسکوپی و عکس رنگی مری ومعده با بلع باریم و یا آزمایشات خونی ضروری است. این بررسی‌‏ها به تعیین علت شکایات شما کمک می‏‌کند و پزشک را در انتخاب بهترین درمان برای شما یاری می‏‌دهد.

رهایی از علائم
تغییر در عادات زندگی یا داروها اغلب می‌توانند GERD را کنترل کنند. درباره مطالب پیشنهادی ذیل با پزشک خود صحبت کنید زیرا ممکن است به بهبودی شما کمک نماید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پانیز محمدی

بررسی برخی از دلایل حالت تهوع

موارد بسیاری می‌توانند باعث ایجاد حالت تهوع شوند. برخی از مردم نسبت به حرکت یا نسبت به برخی غذاهای خاص، داروها یا اثرات برخی شرایط پزشکی به‌شدت حساس هستند. همه‌ی اینها می‌توانند باعث تهوع شوند. در اینجا برخی از علل رایج حالت تهوع را توضیح می‌دهیم.

عفونت یا ویروس

باکتری‌ها یا ویروس‌ها می‌توانند بر معده تأثیر بگذارند و حالت تهوع ایجاد کنند. باکتری‌های ناشی از مواد غذایی ممکن است باعث مسمومیت غذایی شوند. عفونت‌های ویروسی نیز می‌توانند موجب تهوع شوند.

 داروها

برخی از داروها مثلا داروها و درمان‌های مربوط به سرطان مانند شیمی درمانی، ممکن است معده را اذیت کنند یا در ایجاد تهوع نقش داشته باشند. حتما قبل از مصرف هر داروی جدید، اطلاعات روی جعبه‌ی آن را به‌دقت مطالعه کنید. خواندن این اطلاعات و صحبت کردن با پزشک‌تان درمورد درمان‌هایی که روی شما انجام می‌شود، می‌تواند کمک کند تهوع ناشی از مصرف دارو را به حداقل برسانید.

 

 رژیم غذایی

پُرخوری یا خوردن برخی غذاها مانند غذاهای تُند یا پُرچرب ممکن است معده را اذیت کند و باعث تهوع شود. خوردن مواد غذایی‌ای که به آنها آلرژی دارید نیز ممکن است حالت تهوع ایجاد کند.

 ماشین‌گرفتگی و دریازدگی

ماشین‌گرفتگی و دریازدگی به‌خاطر تکان‌های شدید وسیله‌ی نقلیه اتفاق می‌افتند. در حین ماشین‌‌گرفتگی و دریازدگی، پیام‌هایی که به مغز منتقل می‌شوند، با حواس پنج‌گانه هماهنگ نیستند و درنتیجه فرد دچار حالت تهوع، سرگیجه یا استفراغ می‌شود.

 درد

درد شدید می‌تواند در ایجاد حالت تهوع نقش داشته باشد. این مسئله درمورد بیماری‌های دردناکی مانند پانکراتیت (التهاب لوزالمعده)، سنگ کیسه صفرا یا سنگ کلیه صدق می‌کند.

 

منبع: https://www.chetor.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پانیز محمدی

کبد چرب و میزان شیوع آن

افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده، و عدم فعالیت مناسب یا گسترش زندگی ماشینی، بیماری‌های مختلفی به همراه آورده است. درگیری کبدی، از جمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب می ‌باشد. امروزه متاسفانه بیماری کبد چرب که نسبتاً شایع شده است، با وزن بیمار ارتباطی مستقیم دارد و با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف (از جمله ایران) رو به افزایش است.

کبـد چرب چیست؟

منظور از کبد چرب، رسوب چربی (عمدتاً از چربی‌های خنثی مثل تری گلیسیرید) در آن است که در رابطه با مصرف الکل می تواند باشد که به آن “Alcoholic Fatty Liver” می‌ گویند، یا بدون مصرف الکل و یا در حضور میزان بسیار جزیی از الکل ایجاد می ‌شود که تحت عنوان کلی “Non Alcoholic Fatty Liver Disease” (بیماری کبد چرب غیر الکلی) گفته می‌ شود.

رسوب چربی در کبد از نظر شکل ذرات چربی و از نظر اهمیت بالینی و فیزیوپاتولوژی به دو نوع “Micro Vesicular” و “Macro Vesicular” تقسیم می‌ شود. آنچه مورد بحث فعلی است نوع “Macro Vesicular” است، یعنی رسوب ذرات درشت چربی در سلول‌های کبد که به جابجا شدن ارگان‌های داخل سلولی منجر می ‌شود، اما فعالیت‌ آنها را مختل نمی ‌سازد. این عارضه در حال حاضر نسبتاً شایع بوده و روز به روز ارزش بیشتری در بیماران مزمن کبدی (که علت خاصی برای بیماری شان پیدا نمی ‌شود) پیدا می ‌کند.

میزان شیوع بیماری کبد چرب تا چه حد است؟

شیوع این ببماری در جوامع مختلف گوناگون است. براساس آماری، شیوع کبد چرب غیر الکلی ۹- ۷ درصد در کشورهای غربی و ۲/۱ درصد در ژاپن گزارش شده است. البته این آمار بیان گر درصد واقعی شیوع بیماری نمی ‌تواند باشد. احتمال پیدایش کبد چرب غیرالکلی با وزن بیمار ارتباط مستقیم دارد و با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف از جمله ایران، شیوع این عارضه نیز رو به افزایش است.

این عارضه در چه افرادی نمود پیدا می ‌کند؟

  • کسانی که عوامل خطر پیدایش این بیماری را دارند، مثل افراد چاق، مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا و بی ‌تحرک.
  • مصرف بعضی داروها نیز می ‌تواند باعث رسوب چربی در کبد گردد. در این زمینه می ‌توان به استروئید، ویتامین A، متوتروکسات، آسپیرین، آمیودارون و استروژن سنتیک اشاره نمود.
  • همچنین کاهش سریع وزن در کسانی که قبلاً به چاقی مبتلا بوده‌‌‌اند، می‌ تواند این عارضه را در پی داشته باشد.
  • در کسانی که سوء تغذیه ی پروتئینی دارند یا به سبب چاقی مفرط، جراحی‌های پیوند بای پس(Bypass) روده‌ای انجام داده‌اند نیز کبد چرب دیده می ‌شود.
  • به دنبال تغذیه ی وریدی طولانی مدت نیز این عارضه بروز می ‌کند.
  • در زمینه ی بعضی بیماری‌های مزمن از جمله: کولیت زخمی نیز بروز این بیماری گزارش شده است.
  • در مواردی نیز هیچ علت یا بیماری زمینه ‌‌ای برای کبد چرب پیدا نمی‌ شود.

بنابراین در کسی که دارای آنزیم‌های کبدی Alanine aminotransferease (ALT), aspartate aminotransferase (AST) افزایش یافته در آزمایش می ‌باشد و هیچ علتی برای آن پیدا نمی‌ شود، باید به فکر کبد چرب بود.

قابل ذکر است بیماری کبد چرب در هر سنی دیده می ‌شود، اما بیشترین شیوع آن بین ۶۰- ۴۰ سالگی است. همچنین” “Non Alcoholic Steatohepatitis (کبد چرب غیرالکلی همراه با التهاب در نسج کبد) در خانم‌ها شایع‌تر است.

 

منبع: پارسی طب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پانیز محمدی

درمان خانگی بواسیر یا هموروئید

درمان خانگی بواسیر یا هموروئید

 

 

 

 

بیماری بواسیر یا همان بیماری هموروئید، در اثر آسیب عروق مقعدی و گشاد شدن این عروق ایجاد می شود. بواسیر بیماری شایعی است که احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد، ولی اغلب کهن سالان را به خود درگیر می نماید.

بیماری بواسیر بسته به نوع عروق درگیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود، از طرفی بواسیر داخلی  بسته به شدت بیماری به چهار درجه مختلف تقسیم می شود. تعیین درجه بیماری جهت انتخاب نوع درمان اهمیت ویژه ای دارد. که بهتر است این امر با مشورت پزشک انجام پذیرد.

اغلب موارد بیماری بواسیر به خصوص در درجات اولیه با راهکارهای خانگی و تغییر در سبک زندگی قابل حل و درمان است. اما در صورتی که بیماری به حالت مزمن درآمده و یا شدت یافته باید قبل از پیچیده تر شدن بیماری از درمان های تهاجمی برای برطرف کردن این عارضه استفاده نمود. در این مقاله قصد داریم، شما را با راهکارهای درمان خانگی هموروئید یا بواسیر آشنا کنیم که با تکیه بر آنها بتوانید، مشکل خود را حل نمایید. برخی از مهمترین روشهای درمان خانگی بواسیر به این شرح است:

دریافت فیبر کافی

مهمترین نکته برای درمان بیماری بواسیر برطرف کردن یبوست است. زیرا که یبوست نقشی اساسی در ایجاد بیماری، تشدید و نیز عود مجدد آن دارد. زیرا یبوست می تواند فشار بسیار زیادی را به عروق مقعدی در راست روده ایجاد نماید.

از آنجایی که بهترین راهکار طبیعی برای برطرف کردن یبوست، مصرف فیبر است، پزشکان تاکید بر این امر دارند که بیماران خوراکی های حاوی فیبر یعنی انواع میوه ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در حالت کلی میزان مصرف فیبر برای هر فرد 25 گرم در روز تعیین شده است. البته این میزان از فیبر بسته به سن و جنسیت فرد متغیر است.

انواع حبوبات مانند عدس و لوبیا، سبزیجات مثل نخود و همچنین میوه هایی مانند تمشک،سیب، گلابی و … از منابع سرشار از فیبر به شمار می روند.

نوشیدن آب کافی

یکی دیگر از راهکار ها برای درمان یبوست، نوشیدن آب کافی است. نوشیدن آب می تواند از طریق نرم نمودن مدفوع به درمان یبوست کمک ویژه ای نماید. زیرا با تامین آب مدفوع نرم شده و عبور آن از مقعد فشاری را ایجاد نمی کند.

میزان آب مورد نیاز برای هر فرد بسته به شرایط آب و هوایی زندگی و نیز میزان فعالیت روزانه متفاوت است، با این حال هر فرد باید به طور متوسط حداقل 8 لیوان آب در طول روز بنوشد.

تغییر در سبک زندگی

درمان خانگی بواسیر

تغییر در سبک زندگی می تواند به شدت بر وضعیت گوارش تاثیرگذار باشد که این امر خود ارتباطی مستقیم با بیماری بواسیر یا هموروئید دارد. یکی از مهمترین تغییرها در زندگی افزایش میزان فعالیت های روزانه است. نتایج تحقیقات بر روی مبتلایان به بواسیر ثابت کرده افرادی که فعالیت کمتری داشته و مداوم یک جا می نشینند، بیشتر از سایرین در معرض بیماری قرار می گیرند، پس لازم است حتما ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید. برای شروع می توانید حداقل 30 دقیقه در روز ورزش های سبک نظیر پیاده روی داشته باشید. در کنار ورزش رعایت برخی نکات می تواند تاثیرات جدی در برطرف کردن این بیماری داشته باشد، این نکات عبارتند از :

  • پرهیز از نشستن به مدت طولانی
  • اجتناب از بلند کردن و جابه جایی اجسام سنگین
  • پرهیز از زور زدن در توالت
  • پرهیز از سیگار
  • اجتناب از رابطه جنسی مقعدی
  • کاهش وزن

استفاده از گیاهان دارویی

بواسیر و گیاهان دارویی

یکی دیگر روشهای درمان خانگی بواسیر برطرف نمودن التهاب و نیز عفونت است. برای این منظور باید از داروهای ضد التهاب برای از بین بردن عفونت بواسیر استفاده نمود. لیست گیاهان کاربردی در درمان بواسیر عبارتند از :

  • سرکه سیب : سرکه سیب ماده ای ضد التهاب بسیار قوی است که می تواند از عفونت بواسیر جلوگیری نماید. برای این منظور کافی است. پنبه آغشته شده به سرکه سیب را بر روی مقعد استعمال نمایید.همچنین می توانید روزانه ترکیبی از عسل و سرکه سیب را بنوشید.
  • نارگیل : پژوهش ها ثابت کرده اند که آب نارگیل نارس می تواند در درمان خونریزی های هموروئیدی موثر باشد.
  • آب آلوئه ورا :  برای بهبود گوارش می توانید آب آلوئه ورا بنوشید و یا از نوشیدنی های آماده آلوئه ورا استفاده کنید.
  • سیر : برای این منظور چند عدد سیر را له کرده و با مقداری نمک مخلوط کنید. سپس پنبه ای را به این مواد آغشته نموده و بر روی بواسیر اعمال کنید.
  • کلم : تهیه و مصرف ترشی کلم یکی از راهکار های درمان بواسیر است زیرا این خوراکی دارای فیبر، ویتامین C  و غنی از آهن است.
  • روغن نارگیل : این روغن طبیعی می تواند در برطرف کردن عفونت و نیز تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد. به همین منظور می توانید مقداری از این روغن را بر روی ناحیه مورد نظر اعمال کنید و پس از مدتی بشویید.
  • فندق افسونگر : فندق افسونگر دارای تاثیرات مثبتی از جمله کاهش التهاب و تسکین جوش ها است. برای استفاده از فندق جادوگر برای درمان بواسیر کافی است، پنبه آغشته به این روغن را بر روی موضع مورد نظر بمالید. بهتر است این روش را حداقل 3 مرتبه در روز تکرار کنید.

حمام سیتز

حمام سیتز

حمام سیتز یا نشیمن یکی از روشهای اختصاصی برای درمان بیماری های نشیمنگاهی و تناسلی است. این روش درمان می تواند موجب افزایش گردش خون در این ناحیه شده و نیز با برطرف کردن عفونت و التهاب به درمان سریع تر بیماری کمک نماید.

برای این منظور کافی است لگن حمام و یا لگن مخصوص حمام سیتز که بر روی درپوش توالت نصب می شود را تهیه کرده و از آب گرم پر نمایید. درجه حرارات آب باید به نحوی باشد که پوست نسوزد. همچنین مقدار آب باید در حدی باشد که حداقل نواحی ران و کفل ها را پوشش دهد. می توانید برای مدت 20 دقیقه در این آب بنشینید. این روش درمانی را می توان 2 الی  3 مرتبه در روز تکرار نمود. افزودن مقداری نمک اپسوم و یا جوش شیرین به آب می تواند تاثیرگذاری آن را افزایش دهد.

منبع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پانیز محمدی

زخم معده چرا ایجاد می‌شود؟

زخم معده نوعی زخم گوارشی و دردناک است. زخم های گوارشی عبارتند از هرگونه زخمی که معده و روده کوچک را تحت تاثیر قرار دهد. زخم معده زمانی ایجاد میشود که لایه ضخیم مخاط که از معده در برابر اسیدهای گوارشی محافظت میکند، نازک شود. این امر به اسیدهای گوارشی امکان تجزیه بافت های پوشاننده معده را داده و ایجاد زخم میکند. زخم معده به آسانی قابل درمان است، اما در صورتی که درمان مناسب برای آن صورت نگیرد، وخیم خواهد شد.

علائم زخم معده

زخم معده تعدادی از علائم را به همراه دارد. شدت علائم به وخامت زخم بستگی دارد.شایع ترین علامت احساس سوزش با درد در وسط شکم بین سینه و ناف است. معمولا، زمانی که معده خالی است این درد شدید تر است و میتواند از چند دقیقه  تا چندین ساعت طول بکشد.

دیگر علائم و نشانه های زخم معده عبارتند از:

  • درد مبهم در معده
  • کاهش وزن
  • عدم تمایل به غذا خوردن به علت درد
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • نفخ
  • احساس سیری زودهنگام
  • آروغ زدن یاریفلاکس
  • سوزش معده، که به معنای احساس سوزش در سینه است.
  • دردی که با غذا خوردن، نوشیدن یا استفاده از آنتی اسید ها بهبود می یابد.
  • کم خونی، که علائم آن میتواند شامل خستگی، تنگی نفس، یا رنگ پریدگی باشد
  • مدفوع تیره رنگ و قیری
  • استفراغ خونی یا استفراغی که شبیه دانه های قهوه باشد.
  •  

در صورتی که علائم زخم معده را دارید به پزشک مراجعه نمایید. با وجودی که ممکن است ناراحتی خفیفی وجود داشته باشد، در صورت عدم درمان، زخم معده میتواند وخیم شود. زخم هایی که خونریزی دارند میتوانند کشنده باشند.

دلایل زخم معده چیست؟

زخم های معده تقریبا همیشه به یکی از روش های زیر ایجاد میشوند.

  • عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری (pylori)
  • استفاده طولانی مدت از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی NSAIDs))، مانند آسپرین، ایبوپروفن، یا ناپروکسن.

به ندرت، بیماری ای به نام سندروم زولینگر-الیسون میتواند با افزایش تولید اسید در بدن، موجب زخم های معده و روده شود. تخمین زده شده است که این بیماری علت کمتر از ۱ درصد از همه زخم های گوارشی است.

 

منبع: https://nimrooz.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پانیز محمدی